Wat geef je aan jezelf?

Wat geef je aan jezelf?

  • Wat maak je elke maand uit je bedrijf aan jezelf over?
  • Weet jij hoeveel je elk jaar opneemt uit je bedrijf?
  • Betaal jij een vast salaris elke maand, of neem je op zodra je nodig hebt?
  • Of betaal je de boodschappen van de zakelijke betaalpas?
  • Of schrik je van het bedrag dat de boekhouder je laat zien bij de jaarcijfers? Heb ik zoveel opgenomen, nee dat kan niet, dat is onmogelijk!!

WEET JIJ WAT JE PRIVE NODIG HEBT?

Deze vragen stel ik regelmatig aan mijn ondernemers. Want Profit First gaat niet alleen over de bedrijfsfinanciën maar ook over je privé geld.

Wat heb je nodig per maand om je vaste lasten te betalen, om boodschappen te doen, je kinderen naar lessen, feestjes, verjaardagen en natuurlijk ook vakanties. Wanneer je daar een goed overzicht over hebt, weet je ook hoeveel geld je elke maand uit je bedrijf nodig heb. Dan kun je in je bedrijf op richten, zorgen voor meer omzet, minder kosten, meer winst en meer voor jezelf.

Portemonnee met contant geld en een bankpas

Zeg je: dat wil ik ook, en hoe nu verder?

In deze cursus leer ik je wat je vaste uitgaven zijn en welke uitgaven variabel zijn. Vaste uitgaven zijn bijvoorbeeld hypotheek of huur, wat je elke maand moet betalen. Maar kunnen ook jaarlijkse betalingen zijn, zoals verzekeringen, of per kwartaal het krantenabonnement.

Variabele uitgaven zijn de boodschappen, of verjaardagen, feestjes en de vakanties. Maar ook hier kun je een vast patroon in vinden.

Na de cursus weet je hoeveel je elke maand privé nodig hebt om van te leven. Je weet welke bedrag je uit je bedrijf gaat overmaken. Voor je onderneming is dit heel belangrijk, dit is een onderdeel van de geldstromen in je bedrijf.

Portemonnee met bankpassen

Je kan privé € 30.000 nodig hebben, als de omzet maar € 25.000 is gaat dat niet lukken. 

Met de wetenschap uit de cursus kun je berekenen welke omzet je nodig hebt om jezelf een goed salaris uit te betalen. Je kunt daarmee   een bedrijfsplan opstellen waarvan je salaris een onderdeel is. Je salaris is dan niet meer een hap snap beleid, of hoeveel zit er nog in de pot en dat maak ik aan mezelf over. Nee, nu heb je berekend hoeveel je per maand nodig heb, of per jaar en dat geeft je rust, en inzicht. Geeft je eigenwaarde en zelfvertrouwen, dit is wat ik verdien, dit is wat mijn bedrijf mij geeft omdat ik de beste werknemer van mijn bedrijf ben. Dit ben ik waard, dit is mijn waarde voor het bedrijf, hiermee groei ik en ook mijn bedrijf.

Stop met de chaos van je privé uitgaven

Start vandaag nog met de cursus; Wat geef je aan jezelf. Gun jezelf en je bedrijf de controle over je privé opnamen.