HET VERFWERK AAN BUITENKANT HUIS

Een week geleden was ik op bezoek bij ondernemer Hans Janssen. We praten over ondernemerszaken, zijn omzet , zijn klanten, zijn toekomstvisie. De vooruitzichten zijn goed.

Ik kijk uit het raam en zie de schilders om zijn huis lopen. “Goh, je laat je huis schilderen”, vraag ik? “Ja”, zegt Hans, “het was hard nodig, ik laat om de 5- 6 jaar mijn huis schilderen”.
“Dat is toch voor het behoud van de kozijnen en deuren. En het huis en kantoor toont dan weer fris en en zit het strak in de lak”.

“Had je dat geld gereserveerd? Of heb je er voor gespaard”? Waren mijn vragen, tja over geld praten is toch mijn ding.

“Nee”, zei hij, “dat gaat van de grote hoop af. Ik heb spaargeld, en ik betaal het daar van.”

“Wat kost het om je huis te laten schilderen?” “Dat kost € 4.500”, zei Hans. “En dat merk ik wel, het spaargeld slinkt enorm door deze rekening.”

En eigenlijk, zou je nu gelijk moeten gaan reserveren voor de schilderbeurt over 5 jaar.Ja, ja, zei Hans, jij maakt het gek. Nee ik meen dat heel serieus.

Je huis schilderen kost € 4.500, dat is per jaar € 900 en per maand € 75. Maak een aparte spaaremmer, waarop je zet: schilderen huis.
Elke maand stort je € 75 automatisch van je familie inkomen in deze spaaremmer. Wellicht dat je de eerste paar maanden merkt dat je iets minder te besteden hebt, in je familie inkomen. Daarna ben je het zo gewoon, en over 5 jaar staat het bedrag € 4.500 klaar voor de volgende schilderbeurt. Als je voor de langere termijn spaart, en je begint vandaag, kun je met kleine beetjes een heel eind komen.

Profit First is ook voor het familie inkomen een ideaal instrument om uitgaven te sturen. Wil je meer weten, je bent welkom een belletje te plegen of een afspraak met me te maken.

Margot – Financiële Coach

Mijn missie is jouw onderneming financieel gezond te maken, zodat jij als ondernemer meer inzicht en overzicht krijgt in de geldstromen van je onderneming.

Dat geeft je meer vertrouwen en rust.