Focus – Kernpunt – Hoofdzaak

Ik ben het boek Focus van Markt Tigchelaar aan het lezen.
Ik liet me ook leiden door de waan van de dag. Is het 18.30 en ga ik naar beneden om te koken, denk ik wat heb ik nu de hele dag gedaan. Wat is nu afgerond en wat ligt nog open. Vrij veel, moet ik dan voor mezelf bekennen.
En toch ben ik de hele dag bezig geweest, met van alles en nog wat.
Hoe leid ik dat in goede banen, hoe zorg ik er voor dat ik me niet laat afleiden.
Door Focus.
Ik heb het boek Focus van Mark Tigchelaar gelezen. Een verhelderend boek, want ik ben niet de enigste, die maar wat doet. Geen lijn erin brengt, geen structuur.
Dit boek heeft mijn ogen geopend, naar ordening en mijn werk organiseren.
Nu houd ik van structuren, maar in mijn werkzaamheden had ik geen systeem.
Het boek organiseert de agenda, blokken maken in je agenda, mailing beantwoorden op vast tijden.
Ik lig in bed en denk dan: oh die moet ik nog mailen, en daar moet ik morgen ook nog aan denken, die taak moet ik nog doen. Zo duurde het een hele tijd voordat ik in slaap viel. Nu maak ik een lijst, op vrijdag welke taken deze week zijn blijven liggen en die ik maandag het eerste wil oppakken.
Op maandag houd ik een vergadering met mezelf. Wat zijn de belangrijkste taken deze week, wat moet uitgevoerd worden en wat mag eventueel blijven liggen.
Daar maak ik een lijst van, in mijn agenda zet ik blokken van de werkzaamheden, zodat ik daar tijd voor reserveer en die lijst vink ik gedurende de week af.
En op vrijdag schrijf ik op welke taken nog niet gedaan zijn. Dat geeft mij rust in mijn hoofd, geen malende stemmetjes in bed meer, geeft ook overzicht wat ik nog moet.

Zo is het ook met Profit First. Voordat ik met Profit First begon, deed ik maar wat. Ik had een bankrekening waar al de omzet op binnenkwam. Heerlijk, soms was dat veel geld, en voelde ik me koning te rijk. Al dat geld verleidde me ook tot aankopen. En verga ik wel eens dat er ook BTW betaald moeten worden, of leveranciers. Dat komt wel dacht ik en gelukkig is het ook altijd goed gekomen.
Maar in deze tijd ervaar ik dat het ook anders kan, de regering zet ons voor het blok. Ik heb nooit gedacht dat de regering over mijn tijd en onderneming kon beslissen, dat hebben ze toch gedaan. Voor sommige ondernemers is 202 een heel zwaar jaar, waarbij alle reserves zijn aangesproken en weinig ruimte is om nieuwe te maken.
Nu ik al een aantal jaren werk met Profit First en andere ondernemers hierin begeleid zie ik hoeveel waarde dit cashflowmanagement systeem ons brengt.
Overzicht, Rust, Inzicht, Vertrouwen, Kracht, Ruimte.

Wil jij dit ook ervaren?
Ik heb een mooi aanbod voor je in 6 weken leer je Profit First in je onderneming te implementeren.
Elke week hebben contact via zoom over Profit First, de percentages, je kosten, je salaris en Winst.
Je leert dat al je omzet niet voor jou is, dat je daar je belastingen en facturen van moet betalen, en je salaris.
Elke maand ontvang je salaris van je eigen onderneming.
En elke twee weken maak je geld over naar je winstrekening.

Heb je interesse, neem contact met me op 06-46193378 en we gaan aan de slag je onderneming en jezelf vertrouwen te geven in al je geldbeslissingen.

Margot – Financiële Coach

Mijn missie is jouw onderneming financieel gezond te maken, zodat jij als ondernemer meer inzicht en overzicht krijgt in de geldstromen van je onderneming.

Dat geeft je meer vertrouwen en rust.