Welk potje staat er bij jou op het vuur?

Bij mij staat Winst altijd op het vuur. Dat is een van mijn belangrijkste potjes. Nee nu doe ik het tekort, het is mijn belangrijkste pot.

Ik ben niet voor niets ondernemer, ik wil echt geld overhouden aan mijn harde werken. Het liefste zou ik dat in mijn handen willen vast houden, voelen aan het geld, tellen en opruimen. Maar goed,  geld is tegenwoordig digitaal, en is ook niet handig om geld in huis te hebben. Dus staat het op de bank, veilig en overzichtelijk.

En ik wil  elk jaar meer Winst hebben, dus ook meer overhouden van mijn harde werken, mijn inspanningen, mijn zweet, bloed en tranen.

Op een netwerk bijeenkomst sprak Jose mij aan. “Wat doe jij eigenlijk”, vroeg Jose aan mij? “Wat is dat nu eigenlijk Winstadviseur?”

Ik laat ondernemers zien waar hun winst is? En ik leer hun hoe zij winst kunnen maken en houden op de bank, op een spaarrekening. Vaak weten ondernemers niet waar hun winst is. En zij weten niet wat winst is. Of zij hebben de winst opgegeten.

En Jose kijkt mij vragend aan, winst opeten? Hoe kan dat nou, je eet je winst toch niet op?

Zeker kan dat wel. Je kunt je winst letterlijk opeten. Je geeft jezelf een salaris en dat was je winst. Je boekhouder vertelt je dat winst is inkomsten/omzet minus kosten. Dus wat van je omzet overblijft, nadat alles wat je gekocht betaald is. En dat kan heel weinig zijn of heel veel.

Er zijn ondernemers die heel weinig kosten hebben en er zijn ondernemers die heel veel kosten hebben. Jouw kosten kunnen zijn huur praktijk ruimte, telefoon, vervoer, trainingen, investeringen, computer.
Je salaris welke je elke maand overmaakt vanuit de zakelijke bankrekening naar je privé rekening, zijn geen zakelijke kosten. Dat betekent dat je boekhouder je vertelt dat je winst hebt gemaakt. En jij vraagt aan hem/haar waar dat geld is gebleven. Dan kan zijn antwoord zijn: daar heb je van geleefd.

Daarom zeg ik, je hebt je winst opgegeten.

Dan komt mijn expertise. Winstadviseur.

Winstgevend groeien

Ik laat je zien dat je toch winst kunt maken. Geld dat op jouw bankrekening staat, echt geld, echt saldo. En daarnaast ook je salaris ontvangen. Dat kan naast elkaar.

En hoe doe je dat dan, vroeg Jose?

Die winst op een bankrekening?

Mijn antwoord is simpel en eenvoudig: Winst maken doe je vanaf de eerste dag, met je eerste omzet die je ontvangt. En je Winst groeit met elke volgende omzet. Het is een kwestie van doorzetten en discipline om elke keer een bedrag van je omzet naar de Winstrekening over te maken. Op het eind van het jaar, kun je daar een behoorlijk bedrag hebben staan. Dat geld kun je reserveren voor pensioen of grote investeringen. Je kunt ook sparen voor een eigen huis, een sabbatical, of de studie van je kinderen.

Het is een omdenken. Anders omgaan met je geld.
En dat vraagt een andere kijk op je financiën.

Heb je vragen hierover of wil je met me hierover sparren.

[email protected]

En we plannen een zoomcall.

Margot – Financiële Coach

Mijn missie is jouw onderneming financieel gezond te maken, zodat jij als ondernemer meer inzicht en overzicht krijgt in de geldstromen van je onderneming.

Dat geeft je meer vertrouwen en rust.